personalul din sistemul de sanatate

Propuneri privind elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar si pentru revizuirea pachetului de servicii de baza acordat asigurarilor.

personalul din sistemul de sanatate

Mesajde ikacta » 29 Feb 2012, 14:26

propun ca personalul medical sa fie normat in functie de nevoile sectiei sau sectorului respectiv asa fel incat calitatea actului medical sa multumeasca pacientul,in acest caz se impune deblocarea posturilor din sistem,evitanduse astfel si riscul inmultirii cazurilor de mallpraxis,iar salarizarea personalului sa fie pe masura muncii depuse de fiecare categorie de personal si sa-i multumeasca asa incat sa nu mai fie nevoiti sa plece in strainatate
ikacta
 
Mesaje: 1
Membru din: 21 Feb 2012, 11:42

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde razvan » 01 Mar 2012, 20:56

............calitatea actului medical sa multumeasca pacientul,......asa zice antevorbitorul meu....dar de ce nimeni nu zice nimic de bataia de joc care are inca loc in spitalele din Romania in relatia Medic-Pacient ? unul din copii mei are probleme medicale si suntem luati peste picior si tinuti pe la usile ,,medicilor'' cu orele,timp in care in cabinet intra doar cei ,,cunoscuti'' adica cei care dau darul ! iar noi care nu avem bani de dat la medic in momentul asta NU AVEM Medic specialist si suntem pasati si plimbati aiurea!medic este ala care trateza si bogatul si saracul cu aceeasi profesionalitate, nu cel,cea (medic) care atunci cand un copil intra in cabinet si se aseaza neinvitat pe scaun,TU ca medic sa incepi sa tipi ca nu i-ai dat permisiunea sa se aseze,
razvan
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Mar 2012, 20:43

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde miki0911 » 03 Mar 2012, 10:31

Propun creearea unui organism de primire a plangerilor si cu abilitati de investigare; investigarea medicilaor sa poata fi facuta atat de aceasta comisie cat si de politie sau orice alt organ de verificare si investigare (ex: protectia consumatorului!....daca tot suntem tratati ca portofele cu piciore!!!!!.......nu ca daca are prieteni la politie sau mai stiu eu unde sa scape fara probleme!!!)....la 15 plangeri de mita sa fie considerati in mod automat (fara investigare!) ca VINOVAT; in cazul in care are "statutlu de VINOVAT ("castigat" in mod automat sau in urma unei ivestigatiii) sa ii se ridice autorizatia de practica medicala pe viata!!! (in orice domeniu .......sa nu aiba posibilitatea sa practice o alta specializare..sau sa devina infirmier sau mai stiu eu ce....in domeniul medical sa nu mai puna piciorul!!!!)...

numai in felul acesta putem elimina coruptia din sistemul medical...pacientii sa fie din nou tratati cu respect!!!
miki0911
 
Mesaje: 2
Membru din: 03 Mar 2012, 10:15

MANAGER SPITAL

Mesajde mirceasteffan » 07 Apr 2012, 11:26

Propun ca managerii spitalelor daca sunt medici sa nu aibe drept de practica medicala in acelasi spital decit dupa terminarea programului zilnic de manager, dupa 8 ore.

Managerul spitalului daca este medic sa nu fie implicat in nici un fel in decizii de disciplina, etica etc.
mirceasteffan
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Apr 2012, 14:24

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde remusdr » 15 Iun 2012, 16:24

Propun ca cineva din Ministerul Sanatatii care are habar despre ce se intampla sau este in domeniu, sa revizuiasca putin acele legi care nu fac cinste niciunei tari care se vrea europeana. Se incalca flagrant drepturile europene si mai ales este specificat in lege ca recunoasterea studiilor, a experientei si competentelor este mutuala, dar din pacate realitatea este altfel.
Culmea cat de multe scapari si lacune exista in sistemul nostru de sanatate. Doar ca exemplu: sunt doctor inregistrat in Marea Britanie de 2 ani cu drepturi depline de practica GMC (Irlanda, Scotia,Wales, Anglia,Sud Africa, Australia). Am lucrat ca doctor in urgenta in razboiul din Iraq, apoi in Anglia, apoi in Afghanistan, iar cand m-am intors in tara sa practic medicina in Romania mi s-a spus de la Minister citez: ,,Nu stim ce e de facut? Din pacate Romania NU FACE PARTE DIN UNIUNEA EUROPEANA IN CAZUL DUMNEAVOASTRA,,
M-a pufnit rasul cum se incalca flagrant legile comunitatii Europene, cum Europa ne recunoaste ca medici bine pregatiti in spatiul comunitar iar noi suntem atat de incompetenti incat nu stim ce sa facem:sa-i recunoastem, sa nu-i recunoastem?:) Asa ca am ocupat un post ca ,,medic cu competente limitate(nu prea stim ce inseamna asta dar e made in Romania) ,, si m-am intors in Iraq unde pot practica medicina si pot trata englezi, americani, italieni,civili si militari, straini si localnici, diplomati, etc... Este frustrant ce se intampla... sa fi inregistrat in Colegiul Medical Britanic dupa ce Ministerul Educatiei din Romania mi-a eliberat certificatul de conformitate cu Uniunea Europeana in 2010 apoi dupa aceea sa nu stie nimeni ce este de facut:) Adica Marea Britanie iti da dreptul sa lucrezi pe teritoriul lor dupa ce ai plecat din Romania, iar dupa 2 ani cand te intorci din Marea Britanie in Romania nu mai poti lucra in tara:)) De parca se intoarce careva in tara pentru salariul de medic:) Eu unul m-am intors de la salariul de 10 mii de dolari pe luna plus masa,casa,transport la 9 sute lei pe luna in Romania doar ca sa pot contribui la reconstructie, dar din pacate dupa 4 luni a trebuit sa parasesc tara ca nu este loc pentru noi cei care muncim si avem experienta si nu luam spagi si suntem dedicati meseriei. Din pacate am ramas la fel dupa 23 de ani, ne invartim in acelasi cerc vicios si ne mintim si amagim reciproc, tot cu nepotisme, pile, relatii, spagi si alte chestii mizerabile.
remusdr
 
Mesaje: 1
Membru din: 15 Iun 2012, 13:03

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde olti » 25 Iun 2012, 12:36

Si situatia mea, ca medic neurolog, este asemanatoare. Am lucrat 2 ani in alte tari, si ce daca???Greseala mea ca m-am intors,din motive personale, ca am cautat un post pe la policlinici unde nu vin pacienti, dar unde se fura bani prin CAS lunar. Nu exista informatizare, dar bani se incaseaza, acolo unde exista contracte cu CAS. In spitale, saracie, aglomeratie si conditii minimale, cel putin in specialitatea mea. Nu am ce face, trebuie sa plec inapoi, si asta de urgenta....Rar sunt medici care se intorc si pot pune in practica macar o parte din ce au invatat afara, mai ales cei cu posturi universitare, stabile, dar restul, nu avem ce face.Romania este cu 100 de aniin urma,si nimanui nu ii pasa. Bani sunt, dar se fura si sunt prost administrati. Si ce daca????
olti
 
Mesaje: 7
Membru din: 08 Feb 2012, 12:22

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde sorin62 » 24 Iul 2012, 11:03

Din păcate bani nu sunt. Se vorbeşte de 4 sau 5 MILIARDE DE euro pe an pentru sănătate, şi toată lumea este orbită de această sumă! dar această sumă este de fapt FOARTE MICĂ!
Fondurile publice (bugetul casei de asigurări de sănătate şi al ministerului sănătăţii la un loc) sunt doar 300$ pe an pe cap de locuitor!
În Austria, fondurile PUBLICE sunt 3000$ pe an pe cap de locuitor....

Iar povestea asta cu banii care sunt dar se fură este o marotă care se tot vehiculează de ani de zile şi care poate fi foarte uşor demontată:
Fondurile unui spital sunt cheltuite în proporţie de peste 60% pe salarii, încă un 10% pe utilităţi, rămân pentru medicamente şi consumabile mai puţin de 30% (uneori chiar 20%); chiar dacă s-ar fura o treime din această sumă (ceea ce e foarte greu!) tot ar fi vorba de 7% din bugetul unui spital. Păi spitalelor noastre le lipseşte doar 7% din buget ca să fie ca în Austria?
Chestia asta cu furatul e ca şi când ai spune că România este o ţară săracă deoarece sunt foarte mulţi hoţi de buzunare pe stradă şi în tramvaie...
dr. Sorin Eșanu
sorin62
 
Mesaje: 4
Membru din: 24 Iul 2012, 10:24

Re: personalul din sistemul de sanatate

Mesajde 1234 » 06 Aug 2012, 12:07

Nu este bine sa ne consideram unii ca suntem 'mai medici "decat altii.Fiecare specialitate clinica sau paraclinica, are importanta ei bine stabilita in rezovarea cazului de boala , in beneficiul celui in suferinta, avand un loc bine stabilit in sistemul de sanatate.In aceasta privinta,pot fi enumerane cateva exemple, fara a fi eshaustivi. Asa cum un clinician , nu poate pune un diagnostic complet fara medicina de laborator, sau fara medicii specializati in imagistica si nu numai, de asemenea chirurgii , nu vor putea in multe cazuri opera, fara suportul furnizat de Centrele de transfuzie sanguina-singe si derivate de sange securizate antiinfectios,compatibile si sigure,care pot salva viata multor bolnavi.De asemenea ,nu trebuie uitata nici importanta mecicilor care lucreaza in preventia bolii.-specialistii in sanatate publica ,epidemiologii, cercetatorii ,dar si medicina primara ,care este primul esalon care se confrumta cu cei ce sunt in suferinta.
Toti cei ce lucram ca si medici in in SIS,din Romania, ar trebui sa fim respectati deopotriva,incadrati si remunerati carect, dupa principiul meritocratiei.
Principiul continuitatii,principiul asigurării concordanţei dintre parametrii sistemului, adaptare şi perfecţionare a sistemului la situaţia efectiv existentă în cadrul său, la cultura organizaţională şi la contextul socio-economic,principiul managementului participativ ,principiul motivării tuturor factorilor implicaţi, principiul eficacităţii şi eficienţei ,principiul Calitatii totale s.a, sunt doar cateva principii esentiale in reformarea oricarui sistem, inclusiv in Sistemul de Ingrijiri de Sanatate din Romania.
1234
 
Mesaje: 3
Membru din: 11 Iul 2012, 10:41


Înapoi la Propuneri pentru Reforma in sanatate ale participantilor la FORUM

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron